Mini hladnjače

Male hladnjače za skladištenje voća i povrća

Srpski poljoprivredni sektor upošljava oko 525.000 (18%) radno sposobnih osoba, i doprinosi 9,8% srpskom BDP-u. Poljoprivredni sektor poseduje potencijal da omogući Srbiji da postane samodovoljan proizvođač hrane, kao i da bude veliki izvoznik hrane. Međutim, srpska proizvodnja trenutno doprinosi sa manje od 0,5% svetskoj trgovinskoj razmeni poljoprivrenih dobara. 

Kako bi Srbija počela da doprinosi više svetskoj trgovinskoj razmeni kao jedno od rešenja se javlja povećanje produktivnosti, ali tok robe posle berbe se ne sme zanemarivati. Svedoci smo tome da se svake godine ogromne količine voća i povrća uništavaju zbog toga što nema potražnje na tržištu u trenutnku berbe. Ogroman materijalni gubitak, po našem mišljnju, nastaje zbog nedostatka objekata za skladištenje i preradu poljoprivrenih proizvoda lokalno. Fokusirajući se samo na povećanje produktivnosti, a ne uzimajući u obzir proces posle berbe, je kontraproduktivno i direktno doprinosi ekonomskim gubicima.

Investiranjem u mini hladnjače mali poljoprivrednici povećavaju svoju nezavisnost od velikih otkupljivača i direktno utiču na povećanje, ne samo svoog već i srpskog, ekonomskog benefita.

Naše hladnjače su pravo rešenje, za male i srednje poljoprivrednike, sa svojim odličim odnosom cene i kvaliteta, kao i raznim mogućnostima naknadnog povećanja skladišnih kapaciteta.

Kontaktirajte nas  i informišite se o pravom rešenju za vašu proizvodnju.