Ventilacija

enervent feature image

Disanje

Više od 15.000 litara vazduha, ekvivalent jednoj cisterni, prođe kroz ljudska pluća svaki dan. Loš kvlitete unutrašnjeg vazduha može da izazove zamor i eventualno može da poveća rizik od raznih respiratornih oboljenja. Disanje je čovekova vitalna funkcija koja nam omogućava da napunimo naša pluća sa velikom količinom zdravog vazduha ili, u najgorem slučaju, velikom količinom nečistoća.

Mi želimo da osiguramo da vaša unutrašnja mikroklima bude zdrava, bešumna i bez promaje, koliko god je to moguće ostvariti. Unutrašnji vazduh bi trebao da bude bez mirisa i da bude odgovarajuće temperature. Mehanička ventilacija je pogodna za kuće, kancelarije i poslovne objekte. Može biti ugrađena tokom izgradnje objekta ili naknadno prilikom rekonstrukcije. Naša rešenja su kompaktna i dobro se uklapaju u skučene prostore, koji se često javljaju prilikom renovacije. Ventilaciona rešenja su dostupna čak i za najmanje apartmane. Ventilacione jedinice iz naše ponude mogu biti ugrađene, na primer, u sklopu kuhinjskog visećeg dela.

Ventilacija – jednostavno bolje

Ventilacija koja dobro funkcioniše stvara osnovu za ugodan život.Mehanička ventilacija uduvava svež spoljni vazduh unutra, a izduvava “iskorišćeni” napolje. Namena ventilacije je da donese čist, filtrirani vazduh osobama unutar objekta kako bi ne ometano disali i da odstrani akumulirane nečistoće iz vazduha. Osnovni princip rada ventilacije je da snabde svež vazduh u spavaće sobe i dnevni boravak, a da pritom izduva korišćeni vazduh kroz kuhinju i kupatilo.

Mehanička ventilacija obezbeđuje da unutrašnji vazduh ostaje svež i čist. Takođe, objekat je u boljem stanju i njegov životni vek je produžen.

Energetska efikasnost

Naša ventilaciona rešenja poseduju toplotni izmenjivač koji recirkuliše toplotu (ili hladnoću) iz izduvanog vazduha prenoseći je na vazduh koji se uduvava, time smanjući količinu električne energije potrebnu za grejanje ili hlađenje uduvavanog vazduha. Prednosti toplotnog izmenjivača u odnosu na ostala rešenja za recirkulaciju toplote uključuju veoma veliku procenat efikasnosti, i mogućnost hlađenja tokom leta kada je ambijentalna temperatura velika. Efikasnost rešenja za recirkulaciju toplote se prikazuje kao prelazna (trenutna) ili godišnja efikasnost. Godišnja efikasnost naših rešenja je preko 70%.